ثبت شرکت تعاونی
نوشته شده توسط : ali

چگونه ثبت شرکت تعاونی کنیم؟

 موسسه ثبت شرکت کریم خان تمامی خدمات در رابطه با ثبت شرکت تعاونی را در اختیار شما قرار می دهد ، جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02188946700 تماس حاصل فرمایید.

ثبت شرکت تعاونی | ثبت شرکتها

 

شرکت تعاونی، شرکتی است که همه سرمایه و یا حداقل بیش از نیمی از سرمایه‌ی آن به وسیله‌ی اعضا در اختیار شرکت تعاونی قرارگیرد و وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانک‌ها،‌ شهرداری‌ها، شوراهای اسلامی کشوری، بنیاد مستضعفان و سایر نهادهای عمومی می‌توانند از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشارکت، مضاربه، مزارعه، ‌مساقات، اجاره، اجاره به شرط تملیک، بیع شرط، فروش اقساطی و صلح، اقدام به کمک در تأمین یا افزایش سرمایه‌ی شرکت‌های تعاونی نمایند؛ بدون آن که  خود عضو  تعاونی باشند.

 

 

در مواردی که دستگاه‌های دولتی درراه اندازی تعاونی، مشارکت می کنند؛ ظرف مدتی که با موافقت طرفین درضمن انعقاد قرارداد شرکت، تعیین خواهد شد؛ سهم سرمایه‌گذاری دولت به تدریج بازپرداخت و صد درصد سرمایه به تعاونی تعلق خواهد گرفت.

تعاونی ها به دودسته تعاونی تولید و توزیع تقسیم می گردند: تعاونی‌های تولیدی، شامل تعاونی‌هایی است که در امور مربوط به کشاورزی، دامداری، ‌دام پروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، صنعت و معدن، ‌عمران شهری و روستایی و مانند اینها فعالیت می‌نمایند.

‌تعاونی‌های توزیع، عبارتند از تعاونی‌هایی که کالاهای مورد نیازمشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود را در چهارچوب مصالح عمومی و به منظور کاهش هزینه‌ها و قیمت‌ها تأمین می‌نمایند. ‌تعاونی‌های موضوع این قانون با رعایت قوانین و مقررات می‌توانند به امر صادرات و واردات در موضوع خود  نیز مشغول گردند.

مدارک  مورد نیاز جهت ثبت شرکت تعاونی

 

۱- تقاضای  کتبی ثبت

۲-  داشتن طرح پیشنهادی و  مجوز صادره از وزارت تعاون

۳- رسید پرداخت مقدار لازم التأدیه‌ی سرمایه

۴- موافقت‌  نامه اصولی تشکیل شرکت یا اتحادیه

اولین هیأت مدیره‌ی انتخاب شده  در شرکت تعاونی، مسئولیت دارد که پس از اعلام قبولی با انجام تشریفات اداری لازم نسبت به ثبت تعاونی اقدام نماید. لازم به تذکر است که به موجب مقررات وزارت تعاون، سرمایه‌ی تأمین یا تعهدشده از طرف اعضا در مرحله‌  تأسیس شرکت، باید برابر با یا بیشتراز ۵۱ درصد کل سرمایه‌ی شرکت باشد و هر تعاونی هنگامی ثبت و تشکیل می‌گردد که حداقل یک سوم سرمایه‌ی آن پرداخت و در صورتی که به صورت نقدی و جنسی باشد؛ تقدیم و تسلیم شده باشد. اعضای تعاونی نیز مکلفند مبلغ پرداخت نشده‌ی سهم خود را ظرف مدت مقرر در اساسنامه تأدیه نمایند.

مراحل ثبت شرکت تعاونی

 

۱- عقد قرارداد ثبت شرکت تعاونی با ثبت شرکت پایش

۲- جمع آوری  مدارک لازم

۳- انتخاب نام برای شرکت و ثبت نام شرکت

۴- امضاء اساسنامه و فرم های مورد نیاز توسط متقاضی

۵- روند مراحل اداری در اداره ثبت شرکت ها

۶- ارائه  شماره ثبت، آگهی ثبت و روزنامه رسمی به مشتری

•    تعریف تعاون

تعاون ‚ تجسم  عینی وعملی آمال  و ارزش های جهانی بشر مثل آزادی  ‚ برابری ‚ اتحاد ‚ عدالت ‚ انصاف ‚ و در نهایت موفقیت اعضاء در دستیابی به اهداف مشترک است که با استفاده از روش های نوین کار گروهی و جمعی  ‚ تحقق می یابد .

تصمیم به تشکیل تعاونی ‚ به عنوان یکی از راهکارهای مطمئن در ایجاد بستری مناسب به منظورخلق  گروه و تیم هایی که با هدف رفع نیازهای مشترک اعضاء از جمله مباحث اقتصادی ‚ اشتغال ‚ نیازهای فرهنگی و اجتماعی تشکیل می شوند ‚ یک روش و رویکرد پسندیده و ارزشمند است . بهره گیری از توانمندی های فکری و مادی دیگران و ایجاد شرایط لازم درجهت تشریک مساعی ‚ مشارکت در تصمیم گیری ها و بهره مندی ازمنافع مشترک درکار و فکر از جدیدترین شیوه های مناسب مدیریتی و اعتقادات اجتماعی است که با اعتقادات دینی ما نیز عجین و همسان است .

با این حال همواره مشکلات عدیده ای پیش روی متقاضیان تشکیل تعاونی وجود داشته است که از جمله آنها عدم دسترسی به اطلاعات لازم ‚ موثر وکاربردی از مراحل مختلف تشکیل تعاونی و نحوه انجام فرآیندآن بوده است . در این رابطه ترویج تعاون همواره سعی داشته است تا با ارائه روش ها و راهنمایی های مناسب در این مسیر گام بردارد .

اگر شما تصمیم دارید با کمک دوستان ‚ همکاران ‚ همکلاسی ها و آشنایان خود یک شرکت تعاونی تشکیل دهید ، با بهره گیری از راهنمایی های این مجموعه و بهره مندی از مشورت کارشناسان ثبت شرکت پایش و کسب راهنمائیهای لازم فعالیت خود را آغاز نموده و یک تعاونی موفق داشته باشید .

•    چگونه می توانیم شرکت تعاونی ایجاد کنیم ؟

شرکت های تعاونی باتوجه به اهداف و وظایفی که دارند به انواع مختلفی تقسیم می شوند.

انواع شرکت تعاونی از لحاظ نوع فعالیت

•    1 ـ شرکت تعاونی تولیدی :

شرکتی است که به منظور اشتغال در امور مربوط به کشاورزی ‚ دامداری ‚ دامپروری ‚ پرورش و صید ماهی ‚ شیلات صنعت ‚ معدن ‚ عمران شهری ‚ روستائی و عشایری و نظایر اینها فعالیت می نماید و یک واحد تولیدی را تشکیل می دهند .

•    2ـ شرکت تعاونی توزیعی :

تعاونی  است که نیاز مشاغل تولیدی و یامصرف کنندگان خود را در چارچوب مصالح عمومی و به منظورکاهش هزینه ها وقیمت ها تامین می نماید ودر امور مربوط به تهیه و توزیع کالا ‚ مسکن‚ خدمات و سایر نیازمندیهای اعضاء فعالیت می نماید .

آن دسته از شرکتهای تعاونی که فعالیت آنان تواماَ تولیدی و توزیعی باشد را شرکت تعاونی تولید و توزیع می نامند. شرکت تعاونی از لحاظ نوع عضویت نیز به دو گروه تقسیم می شود:

1 ـ شرکت تعاونی عام

شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد می باشد.تعداد اعضاء در این تعاونی ها حداقل 500 نفر و براساس نوع تعاونی که وزارت تعاون تعیین کرده مشخص می شود و باید سهام آن را به عموم مردم عرضه نمایند .

2 ـ شرکت تعاونی خاص

شرکتی است که عضویت درآن برای گروهی خاص مانند کارگران ، دانشجویان ، کشاورزان ، زنان، پزشکان ، وکلای دادگستری ،اعضاء هر صنف و مشاغل خاص و نظایر اینها با رعایت شرایط آزاد تعیین می شود و درنتیجه سهام آن فقط به افراد واجد شرایط واگذار می شود.

چند اصل ازاصول تعاون

•    عضویت اختیاری و آزادانه

•    کنترل دموکراتیک توسط اعضاء

•    شراکت مالی اقتصادی اعضاء

•     مطابقت با اصول دیگر فصل اقتصاد در قانون اساسی

•    از محدوده قوانین اسلام خارج نشود

•    شخصیت مستقل تعاونی وعدم وابستگی

•    آموزش ‚ حرفه آموزی وآگاه سازی

•    همکاری تعاونی ها بایکدیگر

•     تعاونی باید موجب رشد و توسعه اقتصادی  و آبادانی کشور گردد

•    مایه زیان جامعه نشود.

ویژگی شرکت تعاونی

 

قائم به ذات و متکی به اعضاء است نه به سرمایه .

هرعضو یک رای دارد (برخلاف سایر شرکتها میزان سهام هر شخص مشخص کننده میزان رای او نیست).

برخورداری از مزایای معافیتهای مالیاتی در برخی از انواع تعاونیها .

تساوی کلیه اعضاء در برخورداری از حقوق و وظایف یکسان علیرغم تفاوت در میزان سهام .

تقسیم مازاد درآمد بین اعضاء در صورت وجود سود خالص سالانه .

تخصیص سهام به نام اعضاء و غیر قابل انتقال بودن آن به اعضاء و غیر اعضاء با تصویب هیئت مدیره

سنخیت و همفکری ‚ عامل مشترک و پیشرفت کار .

حذف واسطه های غیر ضروری در کسب و تجارت و رقابت با صاحبان این گونه مشاغل کاذب .

جلوگیری از بهره کشی و استثمار افراد .

انواع رشته های کاری  شرکت تعاونی در ایران :

کشاورزی - صنعتی - معدنی - خدماتی - مسکن - فرش دستباف - تامین کننده نیاز تولید کنندگان - تامین کننده نیاز مصرف کنندگان اعتبار - حمل و نقل - تولیدی_توزیعی - تامین نیاز صنوف خدماتی - مصرف آموزشگاهی – عمرانی

شرایط عضویت در شرکتهای تعاونی :

 

تعداد اعضا تعاونی  حداقل 7 نفر  می باشد و شرایط قانونی زیر برای عضویت در شرکتهای تعاونی لازم است :

•    1 ـ تابعیت جمهوری اسلامی ایران

•    2 ـ نداشتن ممنوعیت قانونی و حجر

•    3 ـ خرید حداقل سهام در اساسنامه

•    4 ـ درخواست کتبی برای عضو یت در تعاونی

•    5 ـ دادن تعهد برای رعایت مقررات تعاونی

•    6 ـ  عدم عضویت در شرکتهای تعاونی مشابه

دوم : هنگامی که تعداد شما به 7 نفر یا بیشتر رسید ، دور هم جمع شده و جلسه تشکیل دهید. در جلسه از بین خودتان حداقل سه نفر را به عنوان هیئت موسس انتخاب کنید ، کار هیئت موسس انجام کارهای مربوط به تشکیل شرکت تعاونی است.

وظایف هیئت موسس عبارت است از :

الف ـ تهیه طرح و اساسنامه شرکت تعاونی: هیئت موسس در طرحی که تهیه می کند دلیل تشکیل تعاونی وهمینطور توجیه فنی ‚ اقتصادی ومالی را باید بنویسد ، تعداد و مشخصات همه داوطلبان عضو یت در تعاونی ها را تنظیم می کند . نحوه تامین سرمایه و امکانات لازم برای شروع فعالیتهای شرکت تعاونی مشخص می کند میزان سهم هر عضو را که باید برای تامین سرمایه شرکت تعاونی خریداری کند مشخص می کند ، نام یک بانک و یا صندوق تعاون را برای افتتاح حساب بانکی تعیین می نماید .

ب ـ دعوت از افرادی که شرایط لازم را برای عضو شدن در شرکت تعاونی را دارند .

ج ـ برگزار کردن جلسه مجمع عمومی عادی





:: بازدید از این مطلب : 554
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 آبان 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: